اختراع نمایشگر لمسی اسپری شونده!

محققان از طریق ترکیبی از تکنیک‌های چاپ سه‌بعدی و فناوری الکترونیکی قابل اسپری، نوع جدیدی از صفحه نمایش لمسی موسوم به “ProtoSpray” را ابداع کرده‌اند که تقریباً می‌تواند به هر شکلی درآید.

به گزارش آردی نیوز و به نقل از نیو اطلس، محققان با ترکیب تکنیک‌های چاپ سه بعدی و فناوری الکترونیکی قابل اسپری، نوع جدیدی از نمایشگرهای لمسی به نام “ProtoSpray” را اختراع کرده‌اند که می‌توان آن را روی هر سطحی اسپری کرد و از آن نمایشگر لمسی ساخت.

در ویدئوی انتهای خبر می‌توان اولین نمونه از این نمایشگر لمسی قابل اسپری را روی یک مکعب، یک شکل نیم‌کره و یک لوله خمیده و نامنظم مشاهده کرد که انعطاف پذیری این فرآیند جدید را نشان می‌دهد.

تیم سازنده این نمایشگر لمسی اسپری شونده از دانشگاه “بریستول” امیدوار است که این فناوری، مخترعان و تولید کنندگان را ترغیب به ایجاد اشیاء تعاملی به هر شکل و اندازه‌ای کند.

این فناوری روی یک بستر چاپ سه بعدی شده، الکترودهای به‌هم پیوسته در یک طرح از پیش تعیین شده و یک لایه به طور مساوی توزیع شده از جوهر الکترولومینسنت(EL) در iv تنظیمات مورد نیاز قابل ترکیب و تحقق است. محققان می‌گویند ایده این است که تولید نمایشگرها همانند تولید پلاستیک یا رنگ‌ها شود.

محصولات نهایی با اعمال بار الکتریکی روشن می‌شوند و همچنین می‌توانند به ورودی‌های لمسی ساده پاسخ دهند. از آنها می‌توان برای انجام هر کاری از باز کردن درب‌ها تا راهنمایی بازدیدکنندگان از موزه استفاده کرد.

“اولی هانتون” محقق دانشگاه بریستول و نویسنده مسئول این مطالعه می‌گوید: ما نمایشگرها را از حالت دو بعدی و مستطیل شکل درآورده‌ایم و فرآیندی را ابداع کرده‌ایم که مردم بتوانند اشیاء تعاملی را به هر شکل دلخواه خود ایجاد کنند. این فرآیند بسیار قابل دسترس است و به کاربران این امکان را می‌دهد تا اشیایی را با پلاستیک رسانا و رنگ الکترولومینسنت، حتی اگر در این مواد تخصصی ندارند، ایجاد کنند.

هنوز جای زیادی برای پیشرفت در این فناوری وجود دارد. مثلا گام بعدی ممکن است ساختن دستگاهی باشد که بتواند شیء اصلی و جوهر اسپری را در یک فرآیند ترکیب کند که این کار، این فناوری را برای استفاده تجاری حتی کارآمدتر و مناسب‌تر می‌کند.

“هانتون” می‌افزاید: با استفاده از چاپ سه بعدی پلاستیک و پاشش موادی که هنگام اعمال الکتریسیته روشن شوند، ما می‌توانیم اشیایی به هر شکل دلخواه تولید کنیم که بتوانند اطلاعات را نمایش دهند و لمس را تشخیص دهند. چشم انداز ما این است که این نوع نمایشگر را به یک وسیله مورد استفاده رایج مانند جوهر و رنگ تبدیل کنیم.

این مطالعه به تازگی در کنفرانس ACM در مورد عوامل انسانی در سیستم‌های محاسباتی(CHI) ارائه شده است. /ایسنا

مطالب مرتبط