تولید اندام های شفاف انسانی توسط محققان آلمانی

محققان آلمانی با استفاده از یک فناوری جدید موفق به تولید ارگان های شفاف شده اند که راه را برای چاپ سه بعدی اندام های بدن نظیر کلیه هموار می سازد.
به گزارش آردی نیوز و به نقل از دیجیاتو، گروهی از محققان دانشگاه «لودویگ ماکسیمیلیان» مونیخ به سرپرستی «علی ارترک»، تکنیکی را توسعه داده اند که با استفاده از نوعی حلال ارگان هایی نظیر مغز و کلیه را به صورت شفاف ایجاد می کند.
محققان سپس با اسکن این اندام ها از طریق لیزرهای میکروسکوپی، مکان و شکل ساختارهای مختلف نظیر رگ های خونی و تک تک سلول ها را ثبت کرده و داربست ارگان را تولید می کنند. در مرحله بعد سلول های بنیادی به عنوان جوهر پرینتر سه بعدی مورد استفاده قرار گرفته و در مکان صحیح به داربست تزریق می شوند تا ارگان شکل واقعی به خود بگیرد.
هرچند پرینت سه بعدی پیش از این بارها برای تولید اندام مورد استفاده قرار گرفته اما همه آنها به خاطر مبتنی بودن بر تصاویر تومورگرافی مقطعی یا اسکنرهای MRI فاقد ساختارهای سلولی دقیق بوده اند. ارترک مزیت فناوری جدید را اینگونه بیان می کند:
به دلیل شفاف بودن ارگان های تولیدی قادر به مشاهده مکان همه سلول ها هستیم. در نتیجه می توان با استفاده از فناوری بیوچاپگر همان ساختار را تکرار کرده و ارگانی کاربردی را پرینت کنیم. در نهایت فکر می کنم برای اولین بار به تولید ارگان واقعی انسان بسیار نزدیک شده ایم.
این تیم امیدوار است طی دو یا سه سال دیگر پانکراس را چاپ کرده و حداکثر تا ۵ تا ۶ سال دیگر به پرینت کلیه بپردازد. محققان ابتدا ارگان های تولیدی را روی حیوانات تست می کنند و آزمایش های بالینی نیز ۵ تا ۱۰ سال دیگر کلید خواهد کرد.

مطالب مرتبط