ساخت “پروتز آناتومیک سر رادیوس” برای پایداری آرنج

در دانشگاه علوم پزشکی مشهد محقق شد

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از مهندسی بازسازی سه بعدی و سی‌تی اسکن در بالین برای نخستین بار موفق به طراحی و ساخت پروتز آناتومیک سر رادیوس شدند.

به گزارش آردی نیوز و به نقل از ایسنا، طراحی و ساخت پروتز آناتومیک سر رادیوس با تلاش و همت اعضای هیأت علمی و گروه جراحی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر امیر رضا کچویی، دکتر ابراهیم زاده و با همکاری مهندس اشکان صدیق با موفقیت انجام شده است.

دکتر امیر رضا کچویی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص اظهار کرد: شکستگی‌های سر استخوان رادیوس، اغلب نیاز به بازسازی این قسمت و جایگزینی با پروتز است تا پایداری آرنج به دست بیاید. در غیر این صورت کماکان مشکل بیمار در چرخش ساعد باقی می‌ماند.

وی با بیان اینکه به دلیل وجود تحریم‌ها و قیمت بالای پروتزهای متال، این محصول در کشور وجود نداشت، خاطر نشان کرد: پس از مطالعه مقالات زیاد در این رابطه، به این نتیجه رسیدیم که از تلفیق مهندسی بازسازی سه بعدی و سی تی اسکن در بالین می‌توان سر استخوان رادیوس را بازسازی کرد و پروتز شخصی سازی شده که حتی دقت بالاتری از پروتزهای متال در بازار دارد، تولید کرد که کاملاً با شکل و آناتومی استخوان اصلی نیز همخوانی داشته باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در این طرح با کمک تیم مهندسی، قطعات لازم تهیه و استریل شد و با کمک امکانات موجود شامل سیمان ارتوپدی، این پروتز تهیه شد و تکنیک عمل معرفی شد.

کچویی در خصوص مراحل طراحی و ساخت این محصول اظهار کرد: کیفیت محصولات تولید داخل مشابه نمونه خارجی بوده، همچنین پس از استفاده، بیماران به صورت مداوم تحت بررسی و ویزیت قرار می‌گیرند.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وی تاکید کرد: استان خراسان رضوی قابلیت بی‌نیاز کردن کشور از وارد کردن پروتز آناتومیک سر رادیوس را دارا است.

مطالب مرتبط