پیوند موفقیت آمیز مغز انسان به موش

محققان مغز انسان را با موفقیت به موش پیوند زدند.

دانشمندان نمونه های کوچکی از مغز انسان را در بدن موش ها کاشته و به نتایجی مهم دست پیدا کرده اند. یکی از راه های مناسب برای مطالعه اندام ها استفاده از ارگانوئیدهای تولید شده از سلول های بنیادی است. ارگانوئید ساختاری مصنوعی است که برای بازتولید نمونه‌ اندام های انسان یا سایر حیوانات در ابعاد کوچکتر به کار می رود، با این حال طولانی ترین زمانی که این اندام واره ها در محیط آزمایشگاهی دوام بیاورند، از چند هفته فراتر نمی رود.

محققان موسسه Salk Institute برای غلبه بر این مشکل ارگانوئید مغز انسان را در بدن موش ها کاشته و روی آن را با دریچه ای شفاف پوشانده اند. این ماده در بدن موش ها از طریق جریان خون تغذیه شده و 233 روز دوام آورده است.

ارگانوئید

علاوه بر این نشانه های رشد مشابه با زمانی که مغز در بدن نوزاد قرار دارد نیز در آن مشاهده شده و حتی موش ها عملکرد بهتری در طی کردن مارپیچ نشان داده اند، هرچند این مورد بعدا دوباره به حالت عادی برگشته است. این پیشرفت عظیم فرصت مطالعه و درمان بیماری های ذهنی و صدمات مغزی را برای دانشمندان فراهم می کند.

این تیم تحقیقاتی با علم به اینکه از طریق تغذیه ارگانوئید مغز با جریان خون می توان آن را برای مدت به مراتب طولانی تری حفظ کرد، بخش کوچکی و غنی از عروق خونی مغز موش ها را برداشته و ارگانوئید را به آن پیوند زدند. جریان پیدا کردن خون از این عروق باعث رشد عصب ها و سلول های پشتیبانی عصبی به نام «آستروسیت» در بافت پیوندی شده است.

نکته جالب اینجاست که نورون ها ارتباط جدیدی را با ارگان میزبان برقرار کرده و به صورتی هماهنگ عمل کرده اند. «عابد الفتاح منصور»، از محققان Salk Institute درباره اهمیت این دستاورد می گوید:ه که امکان مطالعه بیماری مغزی را فراهم می کند.

نتایج به دست آمده حاکی از این است که افزایش جریان خون نه تنها به پایداری بیشتر ارگانوئید کمک کرده بلکه پیچیدگی عصبی آن را به حدی رسانده که امکان مطالعه بیماری مغزی را فراهم می کند.

منبع : دیجایتو به نقل از Engadget

مطالب مرتبط