بلوک های کوره قوس الکتریکی صنعت فولاد با فناوری نانو در کشور تولید شد

محققان یک شرکت دانش بنیان ایرانی با موفقیت در تولید نمونه آزمایشی بلوک های EBT مجرای مذاب کوره های قوس الکتریکی صنعت فولاد، فاز تولید نیمه صنعتی این محصول راهبردی را آغاز کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحقیق و توسعهبه نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کوره قوس الکتریکی (EAF ) کوره‌ای است که در آن مواد با استفاده از یک قوس الکتریکی گرم می‌شود.

در کوره های قوس الکتریکی صنعت فولاد، فولادهای قراضه و گندله ذوب شده و به فولاد با کیفیت بالا تبدیل می شوند. وظیفه اصلی  اغلب کوره های قوس الکتریکی این است که مواد جامد را در اسرع وقت به مذاب تبدیل کند تا در مرحله بعد(فولادسازی ثانویه) بیشتر تصفیه شود. در برخی از کوره‌ها گاهی دما به 1650 درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

حسین زاده، مدیرعامل شرکت دانش بنیان اطلس سرام کویر با اشاره به موفقیت این شرکت در کسب دانش فنی تولید بلوک های EBT مجرای خروجی مذاب در کوره های قوس الکتریکی گفت: این قطعه حساس که برای نخستین بار با استفاده از فناوری نانو در کشور ساخته شده با موفقیت در شرکت فولاد الیاژی ایران تست شده و در مرحله ورود به فاز نیمه صنعتی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به دمای فوق العاده بالای کوره های EBT و خوردگی و سایش بسیار بالای آن و همچنین حساسیت ویژه این قطعه که گاه تا 100 تن مذاب از آن عبور می کند و در صورت بروز هرگونه اشکالی در آن امکان بروز خطرات جدی وجود دارد تولید داخلی این محصولات از اهمیت خاصی برخوردار است. این قطعه در حال حاضر از خارج وارد می شود و نمونه های گرافیتی داخلی هم به دلیل حرارت و اکسیژن بالای فرآیند با مشکل اکسیداسیون و افت شدید کیفیت مواجه هستند که ساخت بلوک های نانویی در این شرکت می تواند  کمک بسیار زیادی به صنعت فولاد کشور باشد.

حسین زاده درباره میزان اشتغالزایی این طرح گفت: در حال حاضر به دلیل محدودیت فضای کارخانه تنها امکان جذب هشت نفر نیروی کار را داشته ایم اما در صورت تامین منابع مالی و تهیه فضای مناسب امکان اشتغال بیش از 150 نفر را داریم.

وی تصریح کرد: صنایع فولاد انتظار دارند که شرکتهای طرف قرارداد آنها سبدی از محصولات را عرضه کنند که با توجه به محدودیت شدید این شرکت از لحاظ فضا و امکانات مالی قادر به تامین نیاز آنها نیستیم.

مطالب مرتبط