تولید یک سویه باکتری که “کربن‌دی‌اکسید” می‌خورد

محققان موفق به تولید یک سویه از باکتری “اشریشیا کُلی” شدند که می‌تواند “کربن‌دی‌اکسید” بخورد.

به گزارش آردی نیوز و به نقل از انگجت، “اشریشیا کُلی” یا بطور اختصار ” E.coli” نام یک باکتری گرم منفی است که به طور طبیعی در روده وجود دارد. اما برخی از سویه‌های این باکتری موجب مسمویت‌های غذایی می‌شوند.

بر اساس تحقیق جدیدی که در مجله ” Cell” منتشر شده است، محققان موفق به توسعه یک سویه از باکتری “اشریشیا کُلی شده‌اند که می‌تواند از”دی‌اکسید کربن” تغذیه کند.

این باکتری معمولا محیط قندی را ترجیح می‌دهد. اما این سویه جدید که در آزمایشگاه ساخته شده، می‌تواند برای ساخت سوخت‌های آزمایشگاهی با اثرات کم انتشار گازی استفاده شود.

تاکنون باکتری “اشریشیا کُلی” مصارف گوناگونی داشته است. به عنوان مثال چندین سال پیش دانشمندان موفق به ذخیره داده‌های رمزگذاری شده در میکروارگانیسم‌ها شدند که ” E.coli” یکی از آن‌ها بود.

البته این برای اولین بار نیست که شاهد سویه‌هایی هستیم که “کربن‌دی اکسید” مصرف می‌کنند. اما تلاش‌های قبلی دانشمندان منجر به تولید سویه‌هایی شد که کربن‌دی‌اکسید تنها بخش کوچکی از رژیم غذایی آن‌ها را تشکیل می‌داد.

البته باید اذعان کرد که اگر امیدوار هستید که این باکتری‌های جدید بتوانند کربن‌دی‌اکسید موجود در هوا را مصرف کنند و به نجات کره زمین بپردازند، متاسفانه باید گفت که این امر در حال حاضر عملی نیست.

 محققان امیدوارند از این باکتری برای توسعه غذا یا برق استفاده کنند تا به این ترتیب به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای هم کمک کرده باشند. /ایسنا

مطالب مرتبط