تولید ۱۵ داروی گیاهی دامی از سوی محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان

گروه تولیدی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید ۱۵ محصول دارویی دامپزشکی با پایه گیاهی، رتبه نخست کشور را به لحاظ تعداد داروهای گیاهی دامپزشکی به خود اختصاص داده است.

به گزارش پایگاه خبری تحقیق و توسعه به نقل از ایسنا، لاله حجازی، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید داروهای گیاهی دامپزشکی، گفت: کشور ما با توجه به تنوع آب و هوایی و گونه گیاهی از گذشته تا کنون توانسته در زمینه تولید داروهای گیاهی با مصارف گوناگون پیشتاز باشد و بر این اساس این شرکت در تلاش است با تکیه بر پتانسیل‌های موجود و مواد اولیه داخلی گامی برای بهبود کیفیت و سلامت مواد غذایی با منشا حیوانی بردارد.

وی، مهم‌ترین هدف واحد دامپزشکی این شرکت را جایگزین کردن داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی و ایجاد سبد کامل و جامعی از داروهای گیاهی دانست و اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف اقداماتی مانند تحقیق و پیش فرمولاسیون داروهای جدید بر اساس نیاز بازار و منابع علمی معتبر، بررسی و پایش میزان اثربخشی و بهبود فرمولاسیون داروهای موجود و انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی با همکاری مراکز و موسسات ذیربط را در اولویت قرار دادیم.

حجازی با اشاره به رشد تولید و افزایش میزان فروش ۳۰۰ درصدی محصولات دامپزشکی این شرکت در چند سال اخیر، یادآور شد: گروه دامپزشکی مجموعه ما سال گذشته موفق به دریافت ۸ موافقت اولیه تولید داروی دامپزشکی شد.

وی، با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده بالغ بر ۳۰ قلم داروی گیاهی دامپزشکی جدید را تا سه سال آینده وارد بازار خواهیم کرد که برخی از آن‌ها برای نخستین‌بار برای درمان یک نوع بیماری خاص فرموله شده‌اند، خاطر نشان کرد: مهم‌ترین تفاوت داروهای گیاهی نسبت به شیمیایی، نبود باقیمانده دارویی در نسوج و نبود دور پرهیز از مصرف دارویی است. به این معنی که گوشت حیوان پس از مصرف داروی گیاهی قابلیت مصرف دارد و تهدیدی برای سلامت انسان محسوب نمی‌شود.

مدیر عامل این شرکت با اشاره به شیوع بیماری‌های تب برفکی و آنفلوآنزای فوق حاد تنفسی در فصل پاییز، گفت: با ورود به فصل سرما بیماری‌های تنفسی در طیور به علت عدم تهویه مناسب سالن‌ها افزایش می‌یابد و در دام‌های بزرگ نیز بیماری‌هایی مانند تب برفکی و بیماری قارچی در نتیجه افزایش رطوبت هوا تشدید می‌شود.

وی ادامه داد: در فصول سرد سال با توجه به تغییر جیره غذایی دام، بیماری‌های گوارشی مانند نفخ و اسهال شایع می‌شود که برای درمان نفخ داروی گیاهی “وتیزیم باریج”  و برای برطرف کردن اسهال دام نیز داروی “زاتاسین باریج” تولید کردیم و توانستیم مجوز ساخت آن‌ها را به ترتیب در سال ۹۴ و ۹۷ کسب کنیم.

بر اساس اعلام معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، حجازی با بیان اینکه داروی “میرتووت باریج”  برای درمان تب برفکی و داروی “رسپیتول- بی‌باریج”  برای رفع بیماری‌های کمپلکس تنفسی طیور بسیار مفید است، اظهار کرد: در کارآزمایی بالینی این فرآورده‌ها، نتایج خوبی نسبت به محصولات رقیب به دست آمده است. محصول میرتووت باریج در کارآزمایی بالینی توانست ضایعات دهانی ناشی از بیماری برفکی را پس از دو روز در ۸/۸۰ درصد موارد و پس از چهار روز در ۵/۹۳ درصد موارد بهبود ‌دهد که نتایج قابل توجهی است. همچنین رسپیتول ـ بی باریج در کارآزمایی انجام شده از نظر کنترل و کاهش شدت رال‌های تنفسی بسیار بهتر از برم هگزین عمل کرده است.

مطالب مرتبط