دستکاری DNA انسان با هدف زاد و ولد در مریخ

دستکاری دی ان ای انسان با هدف زاد و ولد در مریخ

بررسی ها نشان می دهد انسان در صورت استقرار بر روی کره مریخ و با ساختار فعلی دی ان ای های خود توان زاد و ولد را ندارد و لذا دستکاری دی ان ای های نوع بشر بدین منظور ضروری است.

به گزارش  آردی نیوز به نقل از فیوچریسم، بررسی های محققان دانشگاه فناوری اطلاعات و مدیریت لهستان نشان می دهد اگر انسان قصد دارد در دهه های آینده به کرات دیگر مهاجرت و بر روی آنها زندگی کند، چاره ای ندارد جز اینکه برای زاد و ولد بر روی آنها برنامه ریزی کند.

در مورد کره مریخ که یکی از نامزدهای ساخت تاسیسات و زیرساخت های زندگی بشر است، مشکلاتی وجود دارد. جو نازک کره مریخ و تشعشعات خطرناک خورشیدی باعث می شود انسان هایی که قرار است بر روی مریخ زندگی کنند با مشکلات جدی مواجه شوند.

یکی از مشکلات این وضعیت ناممکن شدن زاد و ولد انسان ها بر روی مریخ است. زیرا تشعشعات یادشده توانایی زاد و ولد انسان ها را مختل کرده و دستگاه تولید مثل زنان و مردان را مختل می کنند.

یک مشکل دیگر در این زمینه نیروی جاذبه پایین چه در حین سفر به مریخ و چه بر روی خود کره مریخ است که باعث شل شدن مفاصل و استخوان ها و ایجاد مشکلاتی در چشم و نخاع افراد می شود و حتی می تواند منجر به نابینایی شود.

اختلال در سیستم عصبی، کاهش قدرت شنوایی و غیره هم دیگر مشکلاتی هستند که می توانند در صورت سکونت طولانی مدت در مریخ به وجود آیند. از همین رو دانشمندان می گویند برای سکونت در مریخ باید انسان جدیدی را به وجود آورد که از نظر بدنی و ویژگی های اخلاقی شرایط بهتری داشته باشد و بتواند دشواری های مربوط به زندگی در مریخ را تحمل کند.

باتوجه به این وضعیت دستکاری ژنتیکی انسان برای حضور در مریخ ضروری است و در حال حاضر پژوهشگران در حال بررسی جزئیات این امر برای نتیجه گیری قطعی هستند که ممکن است سالیان متمادی به طول بینجامد.

هشدار محققان درباره پیامدهای دستکاری ژنتیکی انسان

بیگ بنگ: دانشمندان علم ژنتیک و متخصصان اخلاق در یک اجلاس بین‌‌المللی در واشینگتن اعلام کردند به کاربردن فن‌آوری ویرایش ژنی در مورد جنین انسان برای مقاصد درمانی، تا موقعی که ملاحظات ایمنی حل و فصل نشوند، «غیر مسئولانه» است.

humancloning4به گزارش بیگ بنگ به نقل از رادیو فردا، کارشناسان در این اجلاس در بیانیه‌ای گفتند ویرایش ژنی در جنین‌های انسانی برای اهداف پژوهشی، مادامی‌ که سلول‌های تغییریافته برای ایجاد بارداری استفاده نشوند، مجاز است. این بیانیه در حالی صادر شد که بحث در مورد به کار بردن ابزارهای قدرتمند ویرایش ژنی تخمک، اسپرم و جنین انسان که می‌تواند دی‌ان‌ای کودکان را پیش از تولد تغییر دهد رو به افزایش است.

توصیه این گروه از دانشمندان در راستای درخواست‌های گوناگون برای ممنوعیت‌ استفاده از فناوری ۹ CRISPR-Cas است که به سرعت تبدیل به روش مرسوم در ویرایش ژن توسط آزمایشگاه‌ها به دلیل سهولت نسبت به دیگر روش‌ها گردید. با کمک این فن‌آوری می‌توان ضمن بررسی دقیق ژن‌ها و یافتن خطاهایی که در کدهای یک ژن وجود دارد، از قیچی‌های مولکولی برای بریدن ژن معیوب و کار گذاشتن ژن سالم استفاده کرد.

موافقان این فن‌آوری می‌گویند این روش دانشمندان را کمک می‌کند سریع‌تر از بیماری‌های ارثی جلوگیری کنند. مخالفان نگران اثرات ناشناخته بر نسل‌های آینده هستند و می‌گویند والدین ممکن است وسوسه شوند ویرایش ژنتیک را برای بهبود بهره هوشی یا قابلیت‌های فیزیکی فرزندانشان انجام دهند. این گروه خواستار تشکیل یک مجمع دایمی بین‌المللی شد تا پژوهش‌ها در این حوزه را در سال‌های آینده هدایت کند.

متخصصان هشدار دادند اگر تغییرات ژنتیکی به جمعیت انسانی وارد شوند «حذف آنها بسیار مشکل خواهد بود و به یک اجتماع یا کشور محدود نخواهند ماند.» آنان همچنین این امکان را مطرح کردند که بهبود دایمی ژنتیکی بر روی زیرگروهی از جمعیت می‌تواند نابرابری‌های اجتماعی را تشدید کند. نگرانی های اخلاقی در این مورد از زمانی افزایش یافت که محققان چینی در ماه آوریل اعلام کردند یک ژن معیوب را در دو جنین که توانایی رشد نداشتند اصلاح کردند. جاکوب کورن، مدیر علمی برنامه ژن شناسی، می‌گوید بیانیه این گروه «بسیار مسئولانه» بود.

ivf_2646702bگاردین در ماه سپتامبر گزارش داد دانشمندان در بریتانیا درخواست مجوز کرده‌اند تا اصلاح ژنتیک را بر روی جنین انسان به عنوان یک پروژه تحقیقاتی با هدف توسعه انسانی انجام دهند. چند ماه پس از اینکه محققان چینی نخستین بار در جهان اعلام کردند دی ان ای جنین انسان را تغییر داده‌اند درخواست دانشمندان در بریتانیا مناقشه‌ برانگیز شد.

مطالب مرتبط