آزمایشهای اولیه نشان میدهد که شیوه جدیدی از تست کرونا میتواند امکان تشخیص سریع ابتلا به ویروس را در عرض چند ثانیه – به جای چند ساعت یا چند روز – فراهم کند.
به گزارش پایگاه خبری تحقیق و توسعه، این پژوهشی که با همکاری محققان دانشگاهی و یک شرکت ولزی صورت گرفته نشان میدهد که نوعی آزمایش بر روی بازدم فرد میتواند ابتلای او به عوارض تنفسی کووید-۱۹ را از دیگر مشکلات ریوی تشخیص دهد.
نتایج این تحقیق بر اساس آزمایشهایی که در اسکاتلند و آلمان انجام شده در نشریه پزشکی لانست منتشر شده است.
شرکت ولزی “ایمپکس” میگوید ابزار تشخیص تنفسی ویروس کرونا در صورت تامین سرمایه لازم میتواند تا شش ماه دیگر برای استفاده عمومی آماده شود.
این فناوری در اصل برای ساخت کیتهای آزمایشی با هدف تشخیص بیماریهایی مانند سرطان و همین طور قابلیت شناسایی سریع ویروسی یا باکتریایی بودن بیماریهای تنفسی استفاده میشود.
اما با همهگیر شدن ویروس کرونا شرکت ایمپکس تصمیم گرفت که تلاشهای خود را بر روی تشخیص کووید-۱۹ متمرکز کند.
محققان در آزمایشهایی که در شهرهای ادینبورگ اسکاتلند و دورتموند آلمان انجام دادند، تلاش کردند تا میزان اعتماد به این شیوه را در تشخیص تفاوت میان کووید-۱۹ و انواع دیگر عفونتهای تنفسی بسنجند.
این آزمایش توانست نوعی “امضا” برای ذرات شیمیایی موجود در بازدم افراد مبتلا به کووید-۱۹ پیدا کند.
این شیوه آزمایشی در ۸۰ درصد موارد قادر بود که به دقت فرد مبتلا به کرونا را از افرادی دیگری تشخیص دهد که به مشکلات تنفسی دیگر مانند آسم یا ذاتالریه به دلیل عفونت ناشی از باکتری دچار بودند.
شرکت ایمپکس میگوید فناوری این ابزار، قبل از تولید عمومی برای استفاده در بیمارستانها یا فرودگاهها نیاز به بهبود بخشیدن دارد.