در آلمان، پس از آن که موارد بیشتری از تشکیل لخته خون در افرادی که واکسن آسترازنکا را دریافت کردهاند گزارش شد، ینس اشپان، وزیر بهداشت، موافقت کرد که واکسن تنها به افراد بالای ۶۰ سال تزریق شود مگر آن که فرد نسبت به پیچیدگیهای ناشی از ابتلا به کرونا آسیبپذیر باشد.
خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی توضیحی در همین زمینه، مینویسد که پیشتر چند کشور دیگر از جمله نروژ نیز واکسیناسیون با «آسترازنکا» را محدود کردند و این، به بیاعتمادی عمومی نسبت به این واکسن دامن زده است.
کارشناسان چه میگویند؟
- در آلمان، از ۲.۷ میلیون دز واکسن آسترازنکا که تزریق شده ، ۳۱ نفر دچار لخته خون در مغز شدهاند که از این تعداد ۹ نفر جانشان را از دست دادند و ۷ نفر از آنها، زن بودند.
- تنها راه تشخیص ارتباط یا عدم ارتباط موارد لخته خون به واکسن، بررسی این موضوع است که آیا موارد تشکیل لخته خون در افراد واکسینه شده افزایش یافته است یا خیر و این، نیازمند زمان است و ممکن است تا یک سال طول بکشد.
- آژانس دارویی اروپا به این نتیجه رسیده که واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا، خطر تشکیل لخته خون را افزایش نمیدهد. اما توصیه کرده اخطار جدیدی در مورد ارتباط با موارد نادر تشکیل لخته، به بروشور واکسن اضافه شود.
- کمیته تخصصی سازمان بهداشت جهانی نیز دادههای موجود در مورد واکسن آسترازنکا را ارزیابی کرد و گفت واکسن ایمن و مؤثر است. دکتر کیت اوبراین، رئیس بخش واکسن سازمان بهداشت جهانی، گفت به بررسی بیشتر واکسن ادامه خواهند داد.
- آسترازنکا میگوید برای درک بهتر موارد بسیار نادر تشکیل لخته خون باید دید این موارد بیشتر از آن چیزی است که در جمعیت طبیعی میلیونها نفر رخ میدهد یا نه.