به گزارش آردی نیوز و به نقل از ردیت، “استئوسارکوم”(Osteosarcoma)، یک سرطان متداول در مغز استخوان است که در سگها دیده میشود و سالانه ۱۰ هزار سگ را در آمریکا تحت تاثیر قرار میدهد. اگرچه شیمیدرمانی معمولا میتواند سلولهای سرطانی را از بین ببرد اما عوارض جانبی دردناکی را نیز به همراه دارد و از سوی دیگر، برخی سلولهای سرطانی هم وجود دارند که میتوانند در برابر شیمیدرمانی مقاومت کنند.
“جفری برایان”(Jeffrey Bryan)، استاد بخش پزشکی “دانشگاه میزوری”(MU) و همکارانش، واکسنی را با استفاده از تومور سگها ابداع کردند تا سلولهای سرطانی سگهای مبتلا به استئوسارکوم را با آن هدف قرار دهند و از بین ببرند.
موفقیت این روشها در درمان سگها موجب شده که “سازمان غذا و داروی آمریکا”(FDA)، بودجهای را به این پژوهش اختصاص دهد تا این روشها برای درمان شایعترین تومور مغزی انسانها موسوم به “گلیوبلاستوما”(Glioblastoma) نیز مورد بررسی و استفاده قرار بگیرند.
برایان گفت: این روش دقیق پزشکی، از تومورهای خود بیمار برای ساخت واکسنی استفاده میکند که عملکرد آن، به عملکرد سیستم ایمنی بدن هنگام مقابله با پروتئینهای تومور شباهت دارد. این روند موجب میشود که بدن، به تولید “لنفوسیتها”(lymphocytes) بپردازد. ما لنفوسیتها را خارج از بدن تقویت کردیم، دریافتیم که نسبت به هدف خود، بسیار تهاجمیتر عمل میکنند. آنها پس از تزریق دوباره به بدن بیمار میتوانند به جستجوی سلولهای سرطانی بپردازند و آنها را از بین ببرند.
آزمایشهای بالینی نشان داد که میزان بهبود و بازیابی در سگهایی که با این روش درمان شدند، بیش از سگهایی است که با شیمیدرمانی درمان میشوند. سازمان غذا و داروی آمریکا با دیدن نتایج این آزمایشها مصمم شد که بودجهای را به این پژوهش اختصاص دهد تا این روش، روی انسانهای مبتلا به تومور مغزی نیز آزمایش شود.
برایان ادامه داد: هم استئوسارکوم و هم گلیوبلاستوما، بیماریهایی تهاجمی هستند که به سرعت طول عمر را کاهش میدهند. هر دو بیماری، به بیان پروتئینهای جهشیافتهای میپردازند که میتوانند هدف سیستم ایمنی باشند.
وی افزود: نکته مثبت در مورد روش ایمنیدرمانی ما این است که میتوان آن را برای درمان انواع سرطان به کار گرفت. پیشرفت در آزمایشهای انسانی نشان میدهد که ما میتوانیم این روش را برای درمان بیماریهای متفاوتی به کار ببریم که کشنده هستند و گزینههای درمانی کمی دارند.
برایان اضافه کرد: من امیدوارم روزی بتوانیم از این روش، برای درمان سرطان مغز در کودکان استفاده کنیم. هدف ما رسیدن به اکتشافاتی است که تنها برای سگها کارآمد نباشند، بلکه بتوانند انسانها را نیز نجات دهند.
این پژوهش، در مجله “Journal of Veterinary Internal Medicine” به چاپ رسید. /ایسنا