نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد استفاده مکرر از اینترنت در دوران قرنطینه از سوی افراد مسن، دارای فوایدی برای سلامت ذهنی این افراد است.
بر اساس این گزارش، در پژوهشی که از سوی دانشگاه ساری انگلیس (University of Surrey) میان افراد ۵۵ تا ۷۵ سال به انجام رسیده، استفاده مکرر از اینترنت برای سلامت ذهنی و کیفیت زندگی افرادی که تحت قرنطینه زندگی میکردند، فوایدی در بر داشت.
در این گزارش آمده است افرادی که بیشتر از اینترنت استفاده میکنند؛ خصوصا برای آنکه با دوستان و خانواده خود در تماس باشند، در خطر پایین تری از افسردگی قرار داشته و کیفیت بالاتری از زندگی را گزارش کرده اند.
تنهایی و انزوای اجتماعی از مشکلات اصلی بسیاری از افراد در دوران قرنطینه، به خصوص برای افراد میانسال و یا مسن محسوب میشود. تنهایی خطر افسردگی و پیامدهای منفی برای سلامتی را بالا میبرد. بر اساس پژوهشی که نتایج آن در مجله مراقبتهای بهداشتی منتشر شده، محققان دانشگاه ساری انگلیس در خصوص این مسأله که آیا استفاده مکرر از اینترنت در افراد مسن به کاهش این خطر کمک میکند، یا خیر، تحقیق کردند.
محققان در این پژوهش ۳ هزار و ۴۹۱ شرکت کننده را در تابستان ۲۰۲۰ و در زمانی که قوانین فاصله گذاری اجتماعی در سراسر انگلیس بر قرار بود، مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس این پژوهش، افرادی که به شکل مکرر از اینترنت استفاده میکردند (یک بار یا بیشتر در طول روز) سطح بسیار پایین تری از علائم افسردگی را داشته و کیفیت بالاتری از زندگی را در مقایسه با افرادی که از اینترنت تنها یک بار در هفته و یا کمتر استفاده میکردند، نشان دادند. این تحقیقات نشان داد استفاده از اینترنت برای ارتباطات به شکلی ویژه با این فواید سودمند در ارتباط بود؛ به شکلی که آنلاین شدن برای در ارتباط ماندن با دوستان و خانواده به مبارزه با اثرات منفی روانی فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه در بزرگسالان ۵۵ تا ۷۵ سال کمک کرد.
همچنین، این پژوهش نشان داد افرادی که بیشتر از اینترنت برای جستجوی اطلاعات مرتبط با سلامتی استفاده میکردند، سطح بالاتری از علائم افسردگی را گزارش کردند. این مسأله شاید به علت درجه بالاتری از نگرانی باشد که بر اثر خواندن اطلاعات مرتبط با کرونا (کووید-۱۹) و دیگر مسائل مرتبط با سلامتی در منابع اینترنتی به وجود میآید.
دکتر سیمون ایوانز (Simon Evans) مدرس علوم اعصاب در دانشگاه ساری انگلیس در این خصوص گفت: همانطوری که محدودیتها در طول همه گیری کرونا ادامه مییابد، افراد مسن بیشتر در معرض خطر تنهایی و مشکلات مربوط به سلامت ذهنی قرار میگیرند. ما دریافتیم بزرگسالان مسنی که به شکلی مکرر در دوران قرنطینه از اینترنت استفاده میکنند، خصوصا برای ارتباط با دیگران، درجه افسردگی پایین تری دارند و کیفیت زندگی آنها افزایش مییابد. با رشد وضعیت کرونا، استفاده مکرر و بیشتر از اینترنت میتواند به سلامت ذهنی افراد مسن با کاهش تنهایی و خطر افسردگی کمک کند؛ خصوصا اگر قرنطینههایی در آینده اعمال شود.