پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که میتوان با کنترل فعالیت یک پروتئین، به خارش بدن پایان داد.
به گزارش مدیکالاکسپرس، پروتئینی که بیان آن در پوست به صورت متداول رخ میدهد، ارتباط مستقیمی با فعال شدن نورونهای مربوط به خارش در پوست دارد.
پژوهش جدیدی که در “دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی”(NC State) صورت گرفته، نشان میدهد که توقف گیرندههای این پروتئین موسوم به “پریوستین”(Periostin) روی نورونهای مربوط به خارش، میتواند خارش یا اگزما را در موشهای آزمایشگاهی کاهش دهد.
احساس خارش، از نورونهای پوست و به واسطه خوشهای از نورونها موسوم به “گانگلیون ریشه پشتی”(DRG) منتقل میشود که خوشههایی از سلولهای حسی هستند و در ریشه عصبهای نخاعی واقع شدهاند.
“سانتوش میشرا”(Santosh Mishra)، استادیار علوم اعصاب دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما دریافتیم که پریوستین، پروتئینی که به عنوان بخشی از واکنش آلرژیک تولید میشود، میتواند مستقیما با نورونهای حسی پوست تعامل داشته باشد و نسبت به خارش واکنش نشان دهد. ما همچنین توانستیم گیرنده عصبی را که در اتصال اولیه پریوستین و خارش نقش دارد، شناسایی کنیم.
پژوهشگران در بررسی موشهای آزمایشگاهی دریافتند که قرار گرفتن در معرض موارد حساسیزا مانند غبار، تولید پریوستین را در پوست افزایش میدهد و خارش را تشدید میکند اما هنگامی که پژوهشگران، پروتئین گیرنده را غیرفعال کردند، خارش به صورت قابل توجهی کاهش یافت.
میشرا افزود: پریوستین و گیرنده آن، پوست را مستقیما به سیستم عصبی مرکزی منتقل میکنند. ما نخستین اتصال را در مسیر خارش مربوط به اگزما شناسایی کردهایم و اگر بتوانیم این اتصال را بشکنیم، میتوانیم خارش را نیز برطرف کنیم.
این پژوهش، در مجله “Cell Reports” به چاپ رسید.
منبع: ایسنا