بررسی ضربان قلب با کمک رادار ممکن شد

بررسی ضربان قلب با کمک رادار ممکن شد

محققان آلمانی موفق شده اند با استفاده از رادار ضربان قلب افراد را رصد کنند. این فناوری به تشخیص دقیق تر بیماری های قلبی کمک می کند. یکی از مشکلات گوشی های پزشکی (stethoscope ) آن است که هنگام تشخیص شرایطی مانند مورمور قلبی ارزیابی آن براساس گزینش و تجربه پزشکی است که به ضربان قلب بیمار گوش می کند. مورمور قلبی به صداهای غیرطبیعی گفته می‌شود که در یک چرخه ضربان قلب شنیده می‌شود و بیشتر اوقات به‌دلیل جریان خون نامنظم در اطراف قلب به‌وجود می‌آید. به همین دلیل مهندسان الکترونیک دانشگاه FAU آلمان دستگاهی مبتنی بر رادار ابداع کرده اند که دقیق تر عمل می کند.

به گزارش آری نیوز به نقل از نیواطلس، این دستگاه با همکاری دانشگاه فناوری براندنبرگ و دانشگاه ارلانگن ساخته شده و ارتعاشات میکرومتری سینه بیمار را رصد می کند. این ارتعاشات در نتیجه ضربان قلب به وجود می آیند.

کریستوف ویل از دانشگاه FAU در این باره می گوید: در اصل ما از روشی استفاده می کنیم که مشابه ردیابی سرعت در جاده هاست. طی این فرایند یک موج رادار به سطح شی تابیده و منعکس می شود. اگر شی حرکت کند، فاز موج منعکس شده تغییر می کند. از این امر برای محاسبه قدرت و فرکانس حرکت استفاده می شود.

هنگام آزمایش دستگاه روی داوطلبانی که فعالیت های قدرتی انجام داده بودند، سیستم رادار دارای میزان همبستگی ۹۲ درصدی با نوار قلب (ECG) بود. دانشمندان امیدوارند با توسعه این فناوری بتوانند از آن برای ردیابی دیجیتالی ارتعاشات کوچک در ضربان قلب استفاده کنند که نشان دهنده مشکلات است.

البته محققان دانشگاه کیوتو ژاپن نیز مشغول ساخت یک سیستم ردیابی ضربان قلب هستند که مبتنی بر رادار است.

آخبار خارجیضربان قلب