دانشمندان یک باکتری را برای تولید یک ماده شیمیایی به نام “تریپتامین” مهندسی کردهاند تا یبوست را درمان کند.نگامی که سخن از درمان یبوست به میان میآید، گزینههای زیادی وجود ندارد و روشهای کنونی نیز همیشه موثر نیستند. با این حال، به کمک ویرایش ژنتیکی باکتریها، درمان جدید در راه است.به طور سنتی، به افراد مبتلا به یبوست توصیه میشود رژیم غذایی خود را عوض کنند و یا سعی کنند پروبیوتیکها (باکتریهای زنده که میتوانند به هضم غذا کمک کنند) را مصرف کنند.
به گزارش آردی نیوز به نقل از ایسنا، با توجه به گفتههای دکتر “پورنا کاشیاپ”، پزشک کلینیک مشهور “مایو”، مشکل این دو رویکرد در واقع این است که هر یک از انسانها یک میکروبیوم رودهای منحصر به فرد دارند. میکروبیوم رودهای یک جامعه از باکتریهایی است که در معده و روده انسان زندگی میکنند. در نتیجه، تغییر در رژیم غذایی یا مصرف پروبیوتیک برای همگان موثر نخواهد بود.
با توجه به این موضوع، تیمی به رهبری دکتر “کاشیاپ”، باکتری موسوم به Bacteroides thetaiotaomicron را برای تولید مقادیر زیادی از یک ماده شیمیایی به نام “تریپتامین” مهندسی کرد.
وی توضیح داد: تریپتامین شبیه سروتونین است که در روده ما تولید میشود. در این مطالعه، تریپتامین میتواند یک گیرنده در روده موش را فعال کند که به طور معمول به سروتونین پاسخ میدهد و باعث افزایش ترشح مایع در روده (کولون) میشود. باکتریها میتوانند روده را به منظور ترشح آب از طریق تریپتامین بر روی گیرنده میزبان در موشها تحریک کنند. این کار، حرکت مواد غذایی را در دستگاه گوارش تسریع میکند.
علاوه بر این، تریپتامین تولید شده توسط باکتری به سرعت درون روده کوچک از بین میرود و به نظر نمیرسد در جریان خون انباشته شود. این بدان معنی است که بر خلاف بعضی از داروهای موجود برای درمان یبوست، عوارض جانبی را در سایر قسمتهای بدن ایجاد نمیکند.
تحقیقات بیشتری در حال برنامهریزی است، اگرچه آزمایشات بالینی بر روی انسان احتمالا حداقل سه سال به طول خواهد انجامید.
یک مقاله در مورد این مطالعه در مجله Cell Host and Microbe منتشر شده است.