به گزارش آردی نیوز و به نقل از انگجت، ناسا میخواهد مطمئن شود که انسان وقتی شروع به کاوش در فضا می کند و از آنجا به زمین باز میگردد، آلودگی میکروبی را با خود حمل نکند و موجب آلوده شدن دنیاهای دیگر و همچنین به همراه آوردن ریزاندامگان ناشناخته به زمین نشود.
“جیم برایدنستاین” رئیس ناسا در یک توییت اعلام کرد که این آژانس سیاست های خود را برای الزام به این تعهد در پیشبرد مأموریت های آینده “آرتمیس” به روز کرده است. وی نوشت: ما از اکتشافات علمی و محیط زیست زمین محافظت خواهیم کرد، ضمن آنکه اکتشافات پویای انسانی و نوآوری تجاری در ماه و مریخ را ممکن می سازیم.
در حالی که ناسا در حال ارسال مریخ نورد و سایر فضاپیماهای بدون سرنشین به ماه و مریخ است، نگران آلودگی های بیولوژیکی مرتبط با حضور انسان در این قمر و سیاره منظومه شمسی است. اگر ما هنگامی که اکتشافات انسانی را آغاز می کنیم، ناآگاهانه آلودگی های خود را به دنیاهای دیگر ببریم، زندگی فرازمینی را به خطر می اندازیم.
در عین حال، ناسا می خواهد مأموریت های آینده توسط فضانوردانی که به زمین باز می گردند، با معرفی آلودگی های موجود در فضا، موجب ایجاد تغییرات منفی در محیط زیست کره زمین نشود.
ناسا دو دستورالعمل موقت را برای به روزرسانی خط مشی های خود صادر کرده است که اولین آنها به مأموریت های رباتیک و سرنشین دار در سفر به ماه و بازگشت از آن به کره زمین متمرکز شده است.
“توماس زوربوچن” مدیر ماموریت های علمی ناسا توضیح داد: ما در حال تحقق هدف مهم خود برای اکتشاف پایدار ماه هستیم و همزمان از دانش آینده در این مناطق محافظت می کنیم، چرا که این مکان ها در شناخت ما از تاریخ سیاره زمین، ماه و منظومه شمسی دارای ارزش علمی زیادی هستند.
بخشنامه دوم نیز به آلودگی بیولوژیکی مأموریت های مریخ پرداخته است. ناسا می گوید از داده ها و تجربه های به دست آمده از طریق آزمایش های زمینی برای تدوین دستورالعمل ها و توسعه قابلیت ها برای نظارت بر فرآیندهای بیولوژیکی مرتبط با حضور انسان در اکتشافات فضایی استفاده خواهد کرد.
هدف این بخشنامه همچنین توسعه فناوری هایی مانند ابزارها و تکنیک های موثرتر دفع زباله برای کاهش آلودگی است.
ناسا امیدوار است تا سال 2024 مرد بعدی و نخستین زن را به ماه بفرستد و حضور انسانی پایداری را در ماه رقم بزند.