کارشناسان تغذیه در روسیه معتقدند که ویتامین E برای حفظ مغز مفید است. ویتامین ای باعث افزایش قدرت حافظه، سرعت واکنش بدن، سهولت یادگیر، محافظت در برابر اختلالات دژنراتیو (بیماری آلزایمر یا زوال عقل پیر) است.
ویتامین E همچنین به موارد زیر کمک می کند: تقویت ایمنی، بهبود عملکرد تولید مثل، تقویت رگهای خونی و حفظ سطح کلسترول خون کافی، افزایش استقامت عضله؛ بهبود وضعیت مو و پوست. کمبود ویتامین همچنین خطرناک است زیرا می تواند باعث اختلالات سیستم عصبی، نورالژی، نوروپاتی و سایر بیماری های سیستم عصبی مرکزی شود.
کمبود این عنصر مهم می تواند به دلیل اختلالات میکرو فلور روده، مشکلات دستگاه گوارش، وجود آسیب های مادرزادی یا اکتسابی و همچنین به دلیل کمبود غذاهای غنی از ویتامین E در رژیم غذایی ایجاد شود.
بیشترین غلظت این ویتامین را می توان در روغن های گیاهی تصفیه نشده می توان یافت: روغن تخم آفتابگردان؛ بادام، فندق، دانه انگور، بادام زمینی، زیتون، اما روغن جوانه گندم رکورددار ویتامین ای محسوب می شود. در لیست بعد روغن دانه ها و آجیل ها هستند.
بیشترین ویتامین E در بادام خشک، دانه کاج ، فندق و تخمه آفتابگردان وجود دارد. ویتامین های فوق العاده در آجیل ها غنی از ویتامین های گروه B ، به خصوص B1 و B6 هستند و همچنین دارای غلظت بالایی از مس، فسفر، منیزیم، منگنز و سلنیوم هستند. بادام به طور کلی از ترکیب ویتامین و مواد معدنی یکسان، با محتوای بالای ویتامین B2 متمایز می شود. و دانه کاج سرشار از ویتامین A نیز است.