دو مخترع اهل کشور کنیا یک بازوی رباتیک آینده‌نگرانه اختراع کرده‌اند

دو مخترع اهل کشور کنیا یک بازوی رباتیک آینده‌نگرانه اختراع کرده‌اند که می‌توان آن را با امواج مغز کنترل کرد. این دستگاه می‌تواند انقلابی در نحوه تعامل افراد دارای معلولیت با جهان ایجاد کند.

به گزارش  پایگاه خبری تحقیق و توسعه و به نقل از آی‌ای، شاید یکی از بخش‌های داستان‌های علمی-تخیلی به نظر برسد، اما دو مخترع کنیایی آن را به دنیای واقعی آورده‌اند. “دیوید گاتو” و “موسی کیونا” یک بازوی رباتیک اختراع کرده‌اند که می‌تواند توسط امواج مغز کنترل شود. اختراعی که می‌تواند سبب یک انقلاب در نحوه تعامل افراد دارای معلولیت با جهان شود.

این وبسایت با “گاتو” و “کیونا” صحبت کرده و از آنها در مورد منبع الهام خود برای چنین اختراعی پرسیده است که سخنان آنان در زیر آمده است.

“کیونا” می‌گوید: من از دوران کودکی یک مبتکر کنجکاو و پرشور بودم. ایده بازوی رباتیک هنگامی که در دبستان بودم و مادر یکی از دوستانم را دیدم که دستش از زیر آرنج قطع شده بود، در ذهنم کاشته شد. همکلاسی‌های من به خاطر این معلولیت تمایل نداشتند با او ارتباط داشته باشند و این همان زمانی بود که به فکر ساخت این دستگاه افتادم.

وی افزود که همچنین از افرادی الهام گرفته است که از بیماری “اسکلروز جانبی آمیوتروفیک”(ALS)، نقص مادرزادی و سکته مغزی رنج می‌برند و می‌خواهد برای آنها تفاوت ایجاد کند.

از طرف دیگر، “گاتو” می‌گوید که الهام او برای ساخت این بازوی رباتیک از یک فیلم سینمایی گرفته شده است. وی گفت: من از یک مجموعه فیلم تلویزیونی به نام “پلیس ربات” الهام گرفتم. من مدام در مورد این فیلم و اینکه چگونه یک واحد ماشین رباتیک می‌تواند با یک انسان در سطح سلولی ارتباط برقرار کند، فکر می‌کردم.

وی همچنین افزود که این بازوی رباتیک برای استقلال هرچه بیشتر افراد دارای معلولیت ساخته شده است.

“گاتو” ادامه داد: هدف این رابط مغز به ماشین، ایجاد ارتباط مستقیم بین مغز و ماشین بدون استفاده از عضلات یا اعصاب محیطی است. من معتقدم که طی ۱۰ سال آینده می‌توانیم به تولید کنندگان پیشرو آفریقایی رباتیک زیستی/بیونیک تبدیل شویم.

وی همچنین گفت که معتقد است توانایی تحول جامعه خود را از طریق این پروژه دارد و کارشناسان معتقدند که اختراع وی می‌تواند جهان را متحول کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا