مهندسان دانشگاه ام آی تی موفق به تولید ربات بسیار کوچکی شده اند که تنها یک دهم میلیمتر ضخامت دارد و متشکل از مدارهای الکترونیکی مینیاتوری است.مواد تشکیل دهنده این ربات به گونه ای طراحی شده اند که باعث می شود ربات یادشده بتواند به راحتی در هوا یا بر روی آب شناور و معلق بماند و نسبت به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز اقدام کند. هدف اصلی از طراحی این ربات تسهیل جمع آوری داده های مختلف در مورد شرایط آب و هوایی است. تولید ربات های در ابعاد کوچک با توجه به ضرورت استفاده از انبوهی از قطعات الکترونیک در طراحی این محصولات پیشرفته یک چالش جدی محسوب می شود، اما پژوهشگران سرانجام توانسته اند قطعات الکترونیکی در ابعاد یک میلیونیم تا یک میلیاردیم متر طراحی کنند که تولید میکروربات ها را ممکن می کند.
به گزارش آردی نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، این نوع ربات ها علاوه بر حوزه هواشناسی در زمینه هایی همچون علوم پزشکی، مهندسی و نظامی نیز کاربرد خواهند داشت و با آنها می توان انبوهی از امور از وضعیت پالایش مواد نفتی در پالایشگاه ها تا وضعیت سلامت بدن انسان را به طور آنی و لحظه به لحظه کنترل کرد.
محققان دانشگاه ام آی تی می گویند این فناوری هنوز مراحل شکل گیری آغازین خود را سپری می کند و در آینده بسیاری از حوزه های علمی و صنعتی را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.