حقیقات تازه نشان میدهد افرادی که از یک رژیم غذایی وگان یا مبتنی بر میوه و سبزیجات پیروی میکنند میتوانند زندگی شادابتر و با بازدهی کاری بیشتری نسبت به افراد گوشتخوار داشته باشند.
پژوهشگران میگویند مواد خوراکی وگان مانند سبزیجات برگدار، پروتئینهای گیاهی و شکلات تلخ بهترین مواد برای تقویت قدرت مغز و خلقوخوی خوب به شمار میروند.
گفته میشود که در میان افراد ساکن در مناطق دورافتاده تا شهروندان شهرهای پرجمعیت، بیش از یک سوم کارگران و کارمندان به دلیل انتخابهای نامناسب غذایی که به شرایط شغلیشان بازمیگردد، بیانگیزه هستند.
کارشناسان بهداشت میگویند گوشت و پنیرهای فرآوری شده، غلات کنسروی، شیرینیها و نوشابههای گازدار و انرژیزا از عوامل شکلگیری بیانگیزگی در افراد به شمار میروند.
بنابر گفته متخصصان، علت این امر ارتباطی است که بین مغز و دستگاه تولید انرژی بدن انسان وجود دارد. غذاهای گیاهی معمولا از سطح التهابزایی پایینی برخوردارند، عاملی که به مغز اجازه میدهد انرژی کمتری صرف سوختوساز بدن کند و آن را اختصاص به فعالیت روزانه دهد.
دکتر اوما نیدو، روانپزشک و متخصص تغذیه در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، دراین باره میگوید:«وقتی التهاب در بدن وجود دارد، انرژی کمتری برای مغز در دسترس است بنابراین مهم است که مواد خوراکی ضدالتهابی بخورید. این امر کمک میکند کارکنان با خلق و خوی خوب از خواب بیدار شوند و همینطور انرژی و تمرکز خود را در تمام طول صبح حفظ کنند.»
وی توصیه میکند افراد خوراکیهای غذایی نظیر گل کلم، هویج، فلفل قرمز، کلم، شکلات تلخ، پونه کوهی، کلم بروکلی، شاه بلوط، توت سیاه، سرکه سیب، پیاز و سیر استفاده کنند.
دکتر نیدو میگوید این مواد سرشار از پلی فنول هستند که به عنوان ابزاری کلیدی برای تثبیت انسولین بدن، تنظیم میکروبیوم روده و موارد دیگر عمل میکند.
با این حال کارشناسان هشدار دادهاند که افراد نباید بیش از حد به رژیم غذایی تنقلاتی وگان بسنده کنند و سعی کنند پروتئین دریافتی بدن خود را بالا نگه دارند.