مهدی شادنوش رئیس مرکز پیوند وزارت بهداشت در مراسم بزرگداشت روز ملی اهدای عضو در بیمارستان امام خمینی(ره)بیان کرد: از همه مسئولان و دست اندرکارانی که در حوزه اهدا عضو و پیوند، فعال هستند، قدردانی میکنم که با تمام توان بسیار دقیق و درست کارهای گروهی ارزشمندی در راستای انجام پیوند.
او ادامه داد: با وجود محدودیتها و مشکلاتی که همیشه وجود داشته است، گروه بزرگ پیوند فعالیتهای ارزشمندی را با وجود تنگدستسهای فراوان انجام داده اند، به طور مثال در مورد انتقال هوایی که بسیار سختیهای فراوانی دارد و به یک تیم ۱۵۰ نفره و جت شخصی نیاز است تا بتواند یک قلب را به سینه فرد نیازمند منتقل کند.
شادنوش بیان کرد: با توجه به تحریمهای ظالمانهای که شامل حال کشور ماست و از کمترین امکانات در عرصه پیوند محروم بود، امروزه در عرصه تولید و خودکفایی داروهای بسیار مهم برای بیماران پیوندی و حتی تولید دستگاههای تولید داخل دیالیز، بسیار موفقیم و ادعا میکنیم به داروهای منحصر به فردی برای افرادی که پیوند انجام داده اند دسترسی داریم.
رئیس مرکز پیوند وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دستگاه دوم دیالیز تولید داخل که تاییدیههای اروپایی را هم دارد آماده تولید است و در صورت دریافت تاییدیههای داخلی، آماده تولید انبوه نیز خواهد شد، اظهار کرد: تا ۸۵ درصد از قطعات این دستگاه نیز تولید داخل است و خوشبختانه هیچ تحریمی نتوانست مانع تلاش محققان ایرانی باشد.
او گفت: از دست اندرکاران تقاضا دارم بدون توجه به حواشی و خبرهای بد، تمام تلاششان را برای ارج نهادن این محققان ارزشمند انجام دهند تا اتفاقات مهمتر و ارزشمندتری نیز رقم بزنیم.
شادنوش با اشاره به اینکه در حوزه پیوند مغز استخوان اتفاقات شگفت انگیزی در حال رخ دادن است، گفت: با یک پیوند مغز استخوان یک زندگی به معنی کلمه به فرد اهدا میشود و کودکی که از بدو تولد با مشکلات و بیماریهای بسیار سخت دست و پنجه نرم کرده میتواند با سلامتی کامل به زندگی اش ادامه دهد.
رئیس مرکز پیوند بیان کرد: افتخار آفرینیهای محققان و پژوهشگران و فعالان حوزه اهدای عضو را نمیتوان نادیده گرفت و باید بیش از پیش به تواناییها و قابلیتهای آنها بها داد و از آنها به شایستگی تقدیر کرد.
پیوند عضو فرهنگسازی است
در ادامه خسرو صادق نیت، رئیس بیمارستان امام خمینی گفت: نگاه ویژهای به متوفیان و عزیزانمان داریم و یادشان را گرامی میداریم و با اشاعه فرهنگ اهدای عضو میتوانیم اعضای عزیزانمان را در بدن افراد دیگر زنده نگه داریم.
رییس بیمارستان امام خمینی اظهار کرد: با بسیاری از بیماران مواجهیم که تنها راه و چارهای که برای درمانشان وجود دارد دریافت عضو جدید است و علاوه بر شدت بیماریشان، باید نگرانی این موضوع را هم داشته باشند که عضوی دریافت میکنند یا نه.
او گفت: بعد از فوت دکتر میرخانی بنیان گذار مرکز اهدا عضو، تا مدتی شاهد کاهش آمار اهدا بودیم و شرایط خوبی را نداشتیم و کم کم با ورود ریاست جدید و اضافه شدن افراد مهم، توانستیم فعالیتهای نوین و ارزشمندی در حوزه اهدای عضو داشته باشیم.
صادق نیت افزود: پیوند عضو فقط یک ایثار نیست، یک فرهنگسازی است که باید در جامعه رواج یابد. تا مردم بدانند که میتوانند با گذشتن از اعضای عزیزترین افراد زندگیشان به عزیزانِ خانوادهای دیگر، زندگی دوباره ببخشند.
رئیس بیمارستان امام خمینی گفت: امید داریم تا با افزایش سطح کیفی بیمارستان امام خمینی و تجهیز فضاهای مورد نیاز در حوزه اهدای عضو گام موثری برداریم.