فرآیند نوینی که ضایعات تخمیر جو را به زغال تبدیل می‌کند

محققان دانشگاه کوئینز بلفاست ایرلند موفق به ابداع روش نوینی شده‌اند که ضایعات تخمیر جو را که تاکنون کامپوست می‌شد یا در غذای حیوانات مورد استفاده قرار می‌گرفت، به زغال با کیفیت تبدیل می‌کند.

به گزارش آردی نیوز و به نقل از گیزمگ، براساس اطلاعات دانشگاه کوئینز بلفاست(Queen’s Belfast) کارخانه‌های تخمیر جو در اتحادیه اروپا هر ساله حدود ۳.۴ میلیون تن دانه تخمیر شده جو را دفع می‌کنند که این ضایعات می‌تواند مورد استفاده بهینه قرار گیرد.

اکنون دانشمندان این دانشگاه روشی را برای تبدیل این ضایعات که تاکنون بخشی از آن کامپوست می‌شد یا در غذای حیوانات مورد استفاده قرار می‌گرفت، به ذغال با کیفیت تبدیل کرده‌اند.

محققان به رهبری دکتر “احمد عثمان” فرآیندی را طراحی کرده‌اند که با خشک کردن دانه آغاز می شود. سپس یک روند شیمیایی و گرمایی دو مرحله‌ای وجود دارد که در آنها از اسید فسفریک استفاده می‌شود و بعد از آن با پتاسیم هیدروکسید شستشو می‌شود که هر دو ماده شیمیایی بسیار ارزان هستند.

پس از انجام این مراحل، آنچه از این ضایعات باقی می‌ماند، یک ذغال فعال است که می‌تواند در کارهایی بسیاری مانند گرم کردن منازل، پختن و کباب کردن غذا یا فیلترهای آب استفاده شود.

در آزمایشات آزمایشگاهی، یک کیلوگرم از ضایعات تخمیر جو که همان دانه‌های له و آبگیری شده جو هستند، برای تولید کربن کافی برای پوشاندن ۱۰۰ زمین فوتبال کافی بود.

این روش همچنین می‌تواند برای ایجاد نانولوله‌های کربنی در باتری‌های بهینه‌تر، ترانزیستورها و حتی عضلات مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد.

در نهایت امید است که این فناوری نه تنها به جلوگیری از هدر رفت ضایعات جو کمک کند، بلکه بتواند اقتصاد محلی مناطقی را که کارخانه‌های تخمیر جو در آنها وجود دارد نیز تقویت کند.

دکتر عثمان می‌گوید: اشکال مایع کربن معمولاً از خاورمیانه با کشتی به بریتانیا ارسال می‌شوند و زیست‌کربن جامد به شکل گلوله‌های چوبی نیز از ایالات متحده و جاهای دیگر ارسال می‌شود. ما با استفاده از این روش جدید می‌توانیم از منابع تولید شده محلی بیشتر استفاده کنیم، تولید گازهای گلخانه‌ای مرتبط با بخش کشاورزی را کاهش دهیم و همچنین در حال ایجاد محصولی با ارزش بالا و با کیفیت هستیم.

این تحقیق در مجله Chemical Technology and Biotechnology منتشر شده است. /ایسنا

آردی نیوزاحمد عثماناخبار خارجیزغالضایعات تخمیر جوکامپوست