مدیریت امنیت اطلاعات و وقایع (SIEM) فن آوری جدیدی است که می تواند تمام سیستم های یک سازمان را به هم متصل و یک دیدگاه جامع از امنیت اطلاعات ارائه دهد.
به گزارش آردی نیوز، در مرکز عملیات امنیت (SOC)، به منظور بهرهگیری از مکانیسم فرآیندگرا و هوشمند برای پایش وقایع، رخدادها و حوادث امنیتی، اعمال اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه در مقابل حملات امنیتی احتمالی از نرمافزارهای پیشرفته و به روز تحت عنوان سامانه مدیریت وقایع و امنیت اطلاعات (SIEM) استفاده میشود. به بیان دیگر، SIEM مغز متفکر مرکز عملیات امنیت محسوب میشود.
مدیریت وقایع و امنیت اطلاعات (SIEM) محصول و سرویس نرمافزاری است که به منظور ارائه و تامین یک نگاه کلی از وضعیت امنیت اطلاعات سازمان در مرکز عملیات امنیت بهکار گفته میشود. اصل و اساس SIEM مبتنی بر جمعآوری دادهها، اطلاعات و گزارشات تولید شده توسط تجهیزات از رخدادههای امنیتی و متمرکز کردن آن در یک نقطه جهت تأمین یک نگاه کلی از وضعیت امنیت اطلاعات و شبکه یک سازمان است. از این رو متمرکز کردن اطلاعات امکان تجزیه و تحلیل و تصمیمگیری سریعتر و راحتتر را برای کاربران و راهبران فراهم میآورد.
SIEM ، ترکیبی از دو سرویس مدیریت امنیت اطلاعات (SIM) و مدیریت رویدادهای امنیتی (SEM) را به کاربران می دهد و به عنوان مغر متفکر مرکز عملیات امنیت محسوب میشود. تکنولوژی SIEM، تجزیه و تحلیل گزارشات رخدادهای امنیتی ثبت شده در تجهیزات سختافزاری و برنامههای کاربردی را به صورت بلادرنگ فراهم میآورد.
مدیریت رویدادهای امنیتی در SEM
بخش مدیریت رویدادها امنیت (SEM) مرکزی برای ذخیرهسازی، تفسیر رویدادها و تجزیه و تحلیل بلادرنگ است که کارشناسان امنیت اطلاعات و شبکه میتوانند بر اساس نتایج آن عکسالعمل سریع و مناسب انجام دهند. به عبارت دیگر، مدیریت تهدیدات، رویدادها و رویدات امنیتی به صورت بلادرنگ در این بخش صورت میپذیرد در حالی که بخش مدیریت امنیت اطلاعات (SIM) جمعآوری داده و متمرکز نمودن در یک مکان برای تجزیه و تحلیل سیاستها و مطابقت یافتههای گزارشات، به تحلیل دادهها و رویدادها با استانداردها و سیاستهای امنیتی میپردازد. با ترکیب این دو بخش با یکدیگر، سامانه SIEM امکان شناسایی سریع، تجزیه و تحلیل رویدادها امنیتی و بهبود حوادث امنیتی و امکان منطبق کردن رویدادها امنیتی را با قوانین امنیتی سازمان فراهم میآورد.
مزایای به کارگیری SIEM
بنابر این گزارش، از مزایای استفاده از SIEM می توان به تأمین نمای کلی از وضعیت امنیت اطلاعات و شبکه سازمان، جمع آوری رویدادها از کاربران و تجهیزات مختلف شبکه و امنیت شبکه، ذخیرهسازی کلیه رویدادها، شناسایی و اولویتبندی حوادث و رویدادها از میان حملات اینترنتی و رویدادهای شبکه، تحلیل رفتار شبکه و تشخیص سریع حوادث، اعمال سیاستهای سازمانی در ساختار پیادهسازی شده، تطبیق رویدادها با سیاستهای سازمانی، پایش شبانه روزی تمامی رویدادها به صورت لحظهای و همچنین ارائه گزاراشات آماری و گرافیکی عنوان کرد.
امنیت فناوری اطلاعات معمولا از چند فن آوری مختلف تشکیل شده است که برای حفاظت از شبکه و داده های سازمان از هکرها و سایر تهدیدات بهره گیری می شود. با این وجود اتصال همه این سیستم های متفرقه چالشی دیگر است و در اینجا است که SIEM می تواند کمک کند. سیستم SIEM مدیریت و تشخیص ورودیهای امنیتی را از انواع دستگاه ها انجام می دهد و از طیف وسیعی از توابع، از جمله تهدیدهای پنهان، از رخدادها قبل از وقوع آنها، شناسایی رخدادهای امنیتی و ارائه اطلاعات قانونی برای تعیین اینکه یک حادثه امنیتی رخ داده است و همچنین تاثیر احتمالی، جلوگیری می کند.