آیا بشر سیاره مریخ را با حیات میکروسکوپی زمین، آلوده کرده است؟

انسان از زمان آغاز عصر فضا تا به امروز حدود ۳۰ سفینه فضایی و مریخ‌نورد را به سیاره سرخ فرستاده است. اما آیا چیز دیگری همراه با این سخت‌افزارها به مریخ رفته است؟ آیا ممکن است باکتری‌هایی به طور تصادفی همراه با این سفینه‌ها به مریخ انتقال پیدا کرده باشند و پس از جان به در بردن از این سفر طولانی، سیاره سرخ را زیستگاه جدید خود کرده باشند؟

هرچند ناسا و مهندسان آن در آزمایشگاه پیشرانش جت، پروتکل‌های دقیق و بی‌نقصی را دنبال می‌کنند تا مطمئن شوند که فضاپیمای آنها کاملاً پاک و عاری از هر نوع موجود میکروسکوپی است، ولی دو مطالعه اخیر نشان داده است که چگونه برخی ارگانیسم‌ها می‌توانند از روند پاکسازی و سفر به مریخ جان سالم به دربرند و نیز گونه‌های میکروسکوپی به چه ترتیب می‌توانند در فضا تکامل یابند.

این یافته‌ها برای نوعی حفاظت از سیارات مؤثر است. ماموریت های فضایی ممکن است راهی باشند تا چیزی (به طور تصادفی یا عمدی) به سیاره دیگر برود. اطمینان از ایمنی و حفظ هر حیاتی که ممکن است در سیارات دیگر جهان وجود داشته باشد بسیار مهم است، زیرا این موجودات با ورود به یک اکوسیستم جدید می توانند اثراتی ویرانگر داشته باشند.

میکروب‌های حمل شده به فضا می توانند نگرانی‌های بیشتر و فوری‌تری برای فضانوردان داشته باشند و نه تنها سلامتی آنها را تهدید کنند، بلکه با رشد و تکثیر، دستگاه ها و تجهیزات زنده ماندن در فضا را از کار بیاندازند.

این مطالعه صرفاً از روی کنجکاوی انجام نشده است. هدف از این مطالعه تاکید بر این بر این مسئله است که بشر وظیفه دارد گونه‌های دیگر حیات را در هر جا که هستند، حتی در سیارات دیگر، محفوظ نگه دارد.

فضامریخ