جرم یکی از سیاهچالهها ۶۶ برابر خورشید بوده در حالی که دیگری جرمی ۸۵ برابر خورشید داشته است. این دو سیاهچاله به مرور به هم نزدیک شدهاند و با سرعت چندین بار در ثانیه به دو هم چرخیدهاند. در نهایت با برخورد با هم انرژی عظیمی ایجاد شده که شوک آن به در تمامی کیهان منتشر شده است. نتیجه این اتفاق ایجاد سیاهچالهای با جرم ۱۴۲ برابر خورشید بوده است.
این کشف برای دانشمندان اهمیت بالایی دارد. تا پیش از این دانشمندان تنها موفق به کشف و مشاهده غیر مستقیم سیاهچالهها در دو اندازه متفاوت شده بودند؛ یکی با جرم بین ۵ تا ۱۰۰ برابر خورشید و دیگر سیاهچالههای بسیار بزرگ. برای مدتها دانشمندان در تلاش برای مشاهده سیاهچالههایی با جرم متوسط بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر خورشید بودند و با این کشف برای اولین بار تولد سیاهچالهای با این جرم تشخیص داده شد.
«نلسون کریستنسن» فیزیکدان از گروه لایگو، میگوید: «این مورد جدید، توسط الگوریتمهای معمول که ادغام دوتاییها را آشکار میکرد، شناسایی نشد، بلکه توسط سیستمی جداگانه در رصدخانهی «کات دآزور» واقع در نیس فرانسه و بر روی قلهی مونت گراس که با لایگو همکاری میکنند، ثبت شده است.» اگر چه سیگنالهای رسیده به آشکارسازها بسیار کوتاه بودهاند، اما با این وجود هم دانشمندان توانستند آنها را تجزیه و تحلیل کنند و دامنه، شکل و چگونگی تغییر فرکانس آنها را در طول همین زمان اندک محاسبه کنند.
این کشف میتواند دلیل شکل کیهان را توضیح دهد و مشخص کند که چرا شاهد تمرکز نسبتا شدید سیاهچالههای کوچک در برخی بخشها و نیز چند سیاهچاله بزرگ در مرکز کهکشان هستیم. یکی از تئوریهای مطرح در مورد این که چرا سیاهچالههای بسیار بزرگ تا این اندازه رشد کرده اند این است که سیاهچالههای کوچکتر به مرور با هم ترکیب شدهاند تا در نهایت سیاهچالهای بزرگ را ساختهاند. ولی در صورتی که این تئوری صحت داشت باید شاهد سیاهچالههای با اندازه متوسط هم بودیم. کشف اخیر نشان داد که این تئوری میتواند درست باشد؛ چرا که یک سیاهچاله متوسط مشاهده شد که خود از ترکیب دو سیاهچاله کوچک ایجاد شده است.
کشف اخیر به واسطه امواج گرانشی ضعیف تولید شده توسط سیاهچاله انجام شده. البته این امواج در ابتدا بسیار قدرتمند بودهاند، اما به مرور زمان پس از رسیدن به ما ضعیف شدهاند. کشف این امواج توسط رصدخانههای لیگو و ویرگو در ایالات متحده و ایتالیا ممکن شده است. «سالواتوره ویتاله»، استادیار در آزمایشگاه لیگو که در این پروژه دخیل بوده معتقد است که در آینده هم مشابه این ادغامها را مشاهده خواهیم کرد. در حال حاضر این دو رصدخانه فرایند به روز رسانی را سپری میکنند، اما در سال ۲۰۲۱ با ابزارهای حساستر احتمالا قادر به مشاهده موارد بیشتری خواهند بود./منبع فرارو