محصول «پانسمان آنتیباکتریال زخم پای دیابتی با استفاده از نانوکامپوزیت سلولز باکتریایی/نانوذرات نقره» تجاری سازی می شود.
اولین تیم از فناوران حاضر در فنبازار نانو الیاف، موفق به جذب حامی و سرمایهگذار جهت تجاریسازی محصول «پانسمان آنتیباکتریال زخم پای دیابتی با استفاده از نانوکامپوزیت سلولز باکتریایی/نانوذرات نقره» شد.
اولین فن بازار نانو الیاف همزمان با همایش بینالمللی نانو الیاف ایران (ICNF2017) با هدف ایجاد فرصت برای سرمایهگذاری و تجاریسازی دستاوردهای فناورانه کشور در حوزه نانو الیاف در تاریخ سیام مهرماه سال جاری و در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد و در جریان این رویداد، ٨ طرح و پروتوتایپ برتر از دو چالش «زخم پوشهای مبتنی بر نانو الیاف با قابلیت ترمیم زخمهای دیابتی» و «سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانو الیاف» به ارائه طرح خود در حضور بیش از ٦٠ نماینده از نهادها، صندوقها و شرکتهای سرمایهگذار و حامی فعال در این دو حوزه پرداختند.
ولی الله باباییپور عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر و سرپرست این طرح گفت: این طرح که جهت درمان سریعتر زخم پای دیابتی، از ترکیب سلولز باکتریایی و نانوذرات نقره در طراحی و ساخت پانسمان استفاده نموده است، علاوه بر ویژگیهای شاخص فنی، از منظر تولید نیز دارای صرفه اقتصادی قابلتوجهی است که میتواند موجب کاهش هزینههای درمانی بیماران گردد.
باباییپور تولید سلولز باکتریایی را یکی از موضوعات جالبتوجه مورد مطالعه در چند سال اخیر عنوان کرد و افزود: ما طی پنج سال اخیر با همکاری برخی دانشجویان بر روی تولید سلولز باکتریایی جهت کاربردهای مختلف تمرکز کردیم و در ابتدای کار به دنبال این موضوع بودیم که سلولز باکتریایی را به ارزانترین شکل تولید کنیم و موفق شدیم به نتایج قابلتوجهی دست پیدا کنیم، اما برای ارتقا آن به سطح تولید صنعتی، به انجام آزمایشهای تکمیلی و سپس آزمایشهای بالینی نیاز داریم.
به گفته این محقق، این گروه این توانایی را دارد که پانسمانها در شکل و ابعاد دلخواه و با قیمتی بهمراتب کمتر از نمونه خارجی تولید کند این پانسمانها طول دوره درمان زخم را تا پنجاه درصد کاهش میدهند، همچنین میتوان این پانسمانها را پس از شستوشو چند بار مورد استفاده قرار داد. بهعلاوه این پانسمانها شفاف هستند بهنحویکه زخم را میتوان از روی پانسمان مشاهده کرد و این موضوع به مدیریت بهتر درمان زخم منجر خواهد شد.
ایرنا / ستاد توسعه فناوری نانو