تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد که استفاده از دهانشویه میتواند به عنوان راهی برای کشتن ویروس کرونا ظرف ۳۰ ثانیه در میان عادات روزانه قرار گیرد.
نتایج مقدماتی پژوهشهای دانشگاه کاردیف که هنوز از طرف دیگر کارشناسان تایید نشده است، حاکی از «نشانههای مثبت» از عملکرد دهانشویههایی است که حاوی دست کم ۰.۰۷ درصد ماده «کلرور سِتیل پیریدینیوم» (سیپیسی) است که میتواند با ویروس مقابله کند.
دانشمندان این آزمایش را در آزمایشگاه دانشگاه با ایجاد شرایط مصنوعی محیط حلق و بینی انسان و استفاده از دهانشویه «دِنتیل» انجام دادند.
این پژوهش که عنوان آن «تاثیر ویروسی ترکیبات دهانشویه علیه ویروس سارس- کوو- ۲ در لوله آزمایش» است، هنوز به تایید سایر دانشمندان نرسیده است اما خود در تایید تحقیقات دیگری است که هفته گذشته به این نتیجه رسید که دهانشویههای حاوی «سیپیسی» در کاهش مقدار ویروس کووید موثرند.
قرار است گام بعدی، آزمایشهای بالینی مرتبط با تاثیر دهانشویهها در کاهش میزان ویروس کرونا در بزاق بیماران مبتلا در بیمارستان ولز در کاردیف باشد. انتظار میرود نتایج این آزمایش اوایل سال ۲۰۲۱ منتشرشود.
دهانشویه «دنتیل» تنها دهانشویه ساخت بریتانیاست که در این پژوهش بالینی ۱۲ هفتهای تحت نظارت پرفسور دیوید توماس از دانشگاه کاردیف استفاده شده است.
دکتر توماس به خبرگزاری پرس اسوسیشن گفت: «هرچند این پژوهش در لوله آزمایش صورت گرفته اما گامی مثبت و دلگرمکننده است. اکنون به آزمایشات بالینی نیازمندیم.
باید ببینیم آیا میتوان همان تاثیر دهانشویهها بر کووید-۱۹ را که در لوله آزمایش مشاهده کردیم، روی بیماران (مبتلا به ویروس کرونا) هم پیاده کنیم یا نه. مشتاقانه در انتظار تکمیل آزمایشان بالینی در اوایل سال ۲۰۲۱ هستیم.»
دکتر نیک کلِیدوُن، متخصص دهان و لثه، میگوید به اعتقاد او این تحقیقات «بسیار باارزش» است.
او میافزاید: «اگر این نتایج خود را در آزمایشات بالینی دانشگاه کاردیف نشان دهد، دهانشویههای حاوی ماده سیپیسی مثل دنتیل میتوانند به عنوان بخشی از عادات روزمره مردم از جمله شستن دستها، حفظ فاصله اجتماعی و پوشیدن ماسک، چه در حال حاضر و چه در آینده مورد استفاده قرار گیرند.»