بنا بر دادههای اخیر، همانگونه که انتظار میرفت تعداد کمی از افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده بودند به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدهاند.
جیجی گرونوال، پژوهشگر ارشد مرکز امنیت سلامت دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، میگوید: «هیچ چیز در این دنیا ۱۰۰ درصد نیست.»
با ظهور سویههای جدید ویروس کرونا در سراسر جهان، دانشمندان میگویند تحت نظر داشتن این موارد نادر بسیار مهم است، چون میتوانند نشانه چیز جدیتری باشند.
خانم گرونوال میگوید، ممکن است سویههای دیگری که تحت پوشش واکسن نیستند، ظاهر شوند و به همین دلیل چنین مواردی باید مورد بررسی قرار گیرند.
از میان ۹۵ میلیون نفری که تا ۲۶ ماه آوریل در آمریکا کاملاً واکسینه شدند، تاکنون ۹۲۴۵ مورد ابتلا گزارش شده است. این رقم به کمتر از یک صدم درصد می رسد، هرچند مرکز کنترل و پیشگیری بیماری میگوید ممکن است کمشماری شده باشد.
ژاک راول، دستیار مدیر بخش ژنومیک در انستیتوی علوم ژنوم دانشگاه مریلند، میگوید واکسن در همه افراد موثر نیست. «ما ۱۰۰ درصد مطمئن نیستیم که این افراد حتی اگر واکسینه شده باشند، [نسبت به ویروس] مصونیت پیدا کرده باشند.»
دانشمندان برای تشخیص این که آیا فرد مبتلای واکسینه شده در برابر ویروس مصونیت پیدا نکرده یا این که با سویه جدیدی از ویروس که تحت پوشش واکسن نیست بیمار شده است، باید کد ژنتیکی یا توالی ویروسی را که عامل بیماری آن فرد شده است، مورد بررسی قرار دهند.