بالگرد نبوغ ناسا پس از دو بار تعویق، سرانجام موفق شد اولین پرواز آزمایشی خود را بر فراز مریخ انجام بدهد.
اسا اعلام کرد که برای اولین بار یک پهپاد (بالگرد) را با موفقیت در فضای مریخ به پرواز درآورده است.
زمان پرواز این “بالگرد کوچک” با نام “اینجنیویتی” (نبوغ) حدود ۴۰ ثانیه بود اما ناسا میگوید این اتفاق را به عنوان اولین پرواز کنترلشده یک هواگرد در “دنیایی دیگر” جشن میگیرد.
خبر موفقیت این پرواز را ماهوارهای روی مریخ با ارسال اطلاعات و تصاویر آن به زمین تایید کرد. در این پرواز “هلیکوپتر کوچک” ناسا حدود سه متر از سطح مریخ بلند شد و بعد از چرخش، فرود آمد.
ناسا گفته است که در روزهای آینده پروازهای بیشتری روی مریخ انجام خواهد شد و اینجنیویتی در ارتفاع بالاتر و زمان بیشتری پرواز خواهد کرد تا مهندسان بتوانند مرزها و محدودیتهای این فناوری را کشف کنند.
میمی آنگ، مدیر پروژه اینجنیویتی در ناسا میگوید: “مدتها بود که درباره لحظه برادران رایت روی مریخ صحبت میکردیم و این همان لحظه است.”
اشاره خانم آنگ به ویلبر و ارویل رایت است که در سال ۱۹۰۳ اولین پرواز با هواپیمای موتوری و قابل کنترل را با موفقیت انجام دادند.
پرواز روی مریخ به دلیل ویژگیهای جو سیاره سرخ کار آسانی نیست و چگالی جو آن تنها یک درصد جو زمین است. این مسئله باعث میشود درگیری پرههای هلیکوپتر که برای بلند شدن آن از زمین لازم است به سختی انجام شود.
به همین دلیل پهپاد اینجنیویتی بسیار سبک ساخته شده و تنها ۱/۸ کیلوگرم وزن دارد.
ناسا اینجنیویتی را همراه با مریخنورد استقامت (Perseverance Rover) به فضا فرستاد که در ماه فوریه روی سیاره سرخ فرود آمد.
دانشمندان امیدوارند این پرواز آزمایشی چشمانداز اکتشافات در فضا و دنیای دوردست را متحول کند.