محققان دانشگاه RMIT یک سیستم فناورانه برای درمان سرطان استخوان ابداع کرده اند. آنها ایمپلنت های شخصی سازی شده را با کمک پرینتر سه بعدی می سازند که به بیماران مبتلا به سرطان استخوان کمک می کند. ایمپلنت های Just-In-Time در حقیقت فناوری های پرینت سه بعدی، تصویربرداری و جراحی رباتیک را باهم ترکیب می کنند.
نخست دستگاه هایی مخصوص تصویری از استخوان ثبت و اطلاعاتی را برای جراحی های نیمه رباتیک فراهم می کنند. درمرحله بعد جراحان تومور را از استخوان جدا می کنند. سپس محققان قسمتی از استخوان بیمار را که از بین رفته، اسکن می کنند تا ایمپلنتی دقیقا با همان شکل با پرینتر سه بعدی بسازند.
بیشتر بدانید …
چندی پیش ایمپلنت استخوان مصنوعی به کمک پرینتر سه بعدی توسط دانشجویان مکزیکی ساخته شد. ایمپلنت استخوان مصنوعی حاصل یک کار تیمی و موفقیت آمیز دانشجویان دانشگاه بنامیتا در پوبلای مکزیک بوده، که با استفاده از یک پرینتر سه بعدی، داربستی را برای استفاده در استخوان مصنوعی طراحی کرده و ساختند.
این ماده مصنوعی که به صورت سه بعدی پرینت شده بود، رشد استخوان را افزایش داده و گفتنی است که تیم مسئول از الگوریتمهای رایانهای در طراحی آن بهره گرفته بودند.
بیشتر بخوانید: