نتایج یک تحقیق دانشگاهی نشان داد که ژله رویال میتواند مشکلات باروری ناشی از نیکوتین را بهبود بخشد.
به گزارش آردی نیوز و به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه ارومیه با بررسی اثر نیکوتین بر پارامترهای مختلف و توان باروری اسپرم موشهای آزمایشگاهی دریافتند که این ماده میتواند تحرک، قابلیت زندهمانی، میزان باروری اسپرمها و لقاح آزمایشگاهی را کاهش دهد. در ادامهتحقیقات مشخص شد که استفاده از ژله رویال میتواند این مشکلات را بهبود بخشد.
مصرف سیگار به عنوان یکی از مهمترین معضلات سلامت عمومی، میتواند اثرات سوء بر باروری زنان و مردان داشته باشد. سیگار حاوی ترکیبات شیمیایی سمی بسیاری است که باعث کاهش کیفیت اسپرم و مشکلات باروری میشود. نیکوتین یک مادهفعال در تنباکو است و بسیاری از محققان بر روی اثرات نامطلوب آن بر عملکرد تولید مثلی مردان تمرکز کردهاند.
ژله رویال نوعی ماده غذایی است که از غدد بزاقی زنبور عسل کارگر ترشح میشود و نقش مهمی در رشد زنبور ملکه ایفا میکند. زنبور ملکه در تمام طول دوره لاروی با ژله رویال تغذیه میشود، در حالی که بقیه زنبورها فقط سه روز ابتدایی عمر خود از آن تغذیه میکنند. این ماده شامل ترکیبات مهمی مثل قندها، آمینواسیدهای آزاد، اسیدهای چرب، مواد معدنی مثل کلسیم و ویتامینها است. همچنین مشخص شده که خاصیت ضد التهابی، تنظیم سیستم ایمنی بدن و ضد توموری و آنتی اکسیدانی نیز دارد.
ناباروری یکی از مشکلات اساسی جوامع امروزی بشر است که درصد قابلتوجهی از زوجها را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. برای سالها این تصور وجود داشت که بیشتر اختلالات باروری با زنان ارتباط دارند اما تحقیقات متعددی نشان داده است که حدود نیمی از ناباروریها به دلایل مردانه است.
پژوهشگران دانشگاه ارومیه در این پژوهش ۳۶ موش آزمایشگاهی نر را مورد بررسی قرار دادند. در این آزمایش موشها به ۶ گروه تقسیم شدند و تاثیر نیکوتین و تاثیر همزمان نیکوتین و ژله رویال بر آنها مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته فرنام آزاد و همکارانش در این طرح؛ نتایج این پژوهش نشان داد که نیکوتین باعث کاهش تحرک، قابلیت زندهمانی، میزان باروری، بلاستوسیتزایی نامطلوب، آسیب DNA، افزایش سطح مالون دی آلدئید و افزایش میزان بروز ناهنجاری کروماتین در اسپرمها گردید. مصرف همزمان نیکوتین و ژله رویال باعث شد که پارامترهای اسپرم، میزان لقاح آزمایشگاهی و سطح پراکسیداسیون لیپیدی اسپرم بهبود یابد.
بر اساس این آزمایش میتوان گفت که ژله رویال توانایی حفاظت از دستگاه تولیدمثل در برابر ناهنجاریهای اسپرمی و سمیت جنین ناشی از نیکوتین را دارد. نتایج این پژوهش در آخرین شماره فصلنامه علمی پژوهشی «تحقیقات دامپزشکی» وابسته به دانشگاه ارومیه به چاپ رسیده است.