مقامات ناسا اعلام کردند که مریخنورد “مارس۲۰۲۰” (Mars ۲۰۲۰) اخیرا آزمایش چشم رباتیک یا آزمایش دوربینهای خود را با موفقیت انجام داده است.
به گزارش گیزمگ، مریخنورد جدید ناسا موسوم به “مارس ۲۰۲۰”پس از گذراندن آزمایشات بازوی رباتیک اکنون آزمایش چشم رباتیک خود را نیز با موفقیت پشت سر گذاشت.
مریخ نورد ناسا اولین مجموعه آزمایشات چشم رباتیک خود را در حالی با موفقیت پشت سر گذاشت که مهندسان بر روی دوربینهای دیگر این کاوشگر بدون سرنشین کار میکردند.
مارس ۲۰۲۰ دارای ۹ دوربین مهندسی ، هفت دوربین علمی و هفت دوربین ورودی و فرود خواهد بود اما در حال حاضر در مجموع، هشت دوربین از ۲۳ دوربین در جلوی این مریخ نورد در آزمایشگاه پیشران جت (JPL) در پاسادنا ، کالیفرنیا ، در ماه ژوئیه نصب شده است.
به گفته ناسا تاکنون دو دوربین “Navcams” ، چهار دوربین”Hazcams “، دوربین “SuperCam” و دو دوربین “Mastcam-Z “نصب و مورد آزمایش قرار گرفته است.
دوربین های Navcams برای ثبت تصاویر پانوراما، دوربینهای Hazcams برای ثبت تصاویر از مکانهایی که رفتن به درون آنها مشکل است، دوربین SuperCam برای مطالعه سنگ های مریخی با تأکید بر جستجوی نشانه های زندگی ، گذشته یا حال مورد استفاده قرار می گیرد و دو دوربین Mastcam-z نیز تصاویر چند وجهی را ثبت خواهد کرد.
پس از نصب دوربینها، آنها در حالیکه در فواصل یک تا ۴۰ متری در مقابل نوعی “نمودار چشم” (eye chart ) متشکل از یک شبکه از نقاط سفید بر روی پس زمینه سیاه قرار داشتند، کالیبره شدند. این امر به مهندسان این امکان را می دهد تا وضوح و دقت هندسی دوربینها را تعیین کنند.
کاوشگر “مارس ۲۰۲۰” یک مریخنورد در حال توسعه توسط آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا (ناسا) است که قرار است در سال ۲۰۲۰ میلادی توسط موشک “اطلس ۵” به مریخ ارسال شود. یکی از اهداف این کاوشگر بررسی حیات میکروسکوپی در مریخ است.
این مأموریت به منظور اجرای یک بررسی اخترزیستشناسانه در رابطه با پیشینه باستانی مریخ و بررسی فرآیندهای ژئولوژیکی سطح مریخ در طول تاریخ خود از جمله ارزیابی زیستپذیری سیارهای و امکان وجود حیات بر روی مریخ در گذشته و توان بالقوه این سیاره برای نگهداری رد پای زیست در موادِ قابل دسترسِ تشکیلدهنده سطح آن در نظر گرفته شده است.
مأموریت تاکنون نامگذارینشده کاوشگر “مارس ۲۰۲۰” در ۴ دسامبر ۲۰۱۲ در نشست اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سانفرانسیسکو توسط ناسا اعلام شد. در طراحی این مریخنورد از طرح مریخنورد “کنجکاوی” استفاده شده است، اما بارهای ارزشمند علمی مختلفی را به همراه خواهد داشت.
دلیل طراحی نزدیک به مریخنورد “کنجکاوی”، کاهش خطر شکست مأموریت و صرفهجویی در بودجه و زمان توسعه است.
چرخهای “مارس ۲۰۲۰” با عرض و قطر ۵۲.۵ سانتیمتر، از جنس آلومینیوم و ضخیمتر و بادوامتر از چرخهای مریخنورد “کنجکاوی” است.
مجموعاً ۲۳ دوربین روی “مارس ۲۰۲۰” نصب خواهد شد که ۵ دوربین بیشتر از مریخنورد “کنجکاوی” است و نوید تصاویر رنگی و سهبعدی بیشتری از مریخ میدهد. دوربین “Mastcam-Z” این مریخنورد، قابلیت تصویربرداری استریوسکوپی به همراه زوم را نیز دارد که منجر به زاویه دید بازتر دوربینها میشود.
بنابر برنامه ریزیها مأموریت “مارس ۲۰۲۰” برای پرتاب در ژوئیه ۲۰۲۰ از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا برنامه ریزی شده است و در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ روی مریخ فرود خواهد آمد.
منبع : خبرگزاری ایسنا